Закон і Бізнес


Липовий захисник


№51 (1505) 19.12—25.12.2020
4361

Замість того щоб знайти собі когось, хто матиме право представляти її інтереси в суді, особа спробувала надавити на Феміду.


Тетяна Тітова з Балтського районного суду Одеської області вирішувала долю дітей, стосовно яких батьки позивалися з органами опіки та піклування. Батько бажав брати участь у вихованні, орган — знати, де та дитина є, і повернути її за попереднім місцем проживання.

Під час розгляду справи виявилося, що представник однієї зі сторін не є адвокатом, має тільки довіреність від особи, яка дозволила йому захищати свої інтереси. Оскільки справу розглядали за правилами загального провадження й вона не є малозначною, то представляти особу мав би адвокат.

Суддя вирішила не допускати такого діяча до процесу, а також не забажала, щоб він був присутнім на засіданні.

Такі дії служительки Феміди розлютили особу, і вона звернулась із заявою про відвід судді та пригрозила поскаржитися до Вищої ради правосуддя.

Щоб змусити володарку мантії допустити до справи представника, який не є адвокатом, її стали цькувати в соцмережах. Також до її кабінету завітав керівник служби у справах дітей.

Т.Тітова звернулася до ВРП (№5705/0/6-20) та Генерального прокурора по захист. Вона вважає такі дії комплексним тиском і просить ужити заходів реагування.