Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня 21 — 24 грудня


21.12.2020 08:53
1827

На цьому тижні пройдуть засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. Вища рада правосуддя визначиться з призначеннями і відрядженнями, розгляне скарги. НШС та ВША проведуть корисні онлайн-трансляції та тренінги.


21 грудня

Розпочнуться засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Так, під час першого з них ВКДКА має розглянути 29 скарг на рішення, дії та бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури. Наступного дня — ще 22, а 23 грудня — 24 скарги.

Працюватиме друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя.

Вона має розглянути 6 дисциплінарних справ та проаналізувати 42 нові скарги на дії суддів.

Пройде онлайн-трансляція «Вступна і заключна промова в суді: виступ у дебатах».

Секретами адвокатської майстерності зі слухачами поділиться ректор Вищої школи адвокатури Ярослав Зейкан-Міклош.

Відбудеться тренінг для суддів адміністративних судів «Заходи торговельного захисту».

Його організовує Національна школа суддів спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Буде проведено онлайн-захід «Кодекс з процедур банкрутства».

Слухачі курсу з підвищення кваліфікації, який організовує «Платформа юридичної освіти», дізнаються, зокрема, про статус, призначення та «звільнення» арбітражного керуючого. 

22 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

На порядку денному — внесення подань Президентові про призначення 6 суддів, а також відрядження до 4-х судів. Також Рада має відправити у відставку 2-х суддів та розглянути 3 скарги на рішення дисциплінарних палат.

Пройде круглий стіл «Держава проти зелених інвесторів: виникнення спорів та перспективи їх вирішення».

Захід проводить Національна асоціація адвокатів України за ініціативи комітетів з енергетичного права та з міжнародного права. Йтиметься про перспективи стягнення коштів за вироблену електроенергію та понесені збитки.

Відбудеться вебінар «Підвищення якості практичної підготовки студентів-правників».

Під час дискусії, яку організовує комітет з юридичної освітньої політики Асоціації адвокатів України, представники судової влади та провідні юристи розкажуть про свої погляди на цю проблематику.

Буде проведено онлайн-трансляцію «Contract clauses: types and specimen clauses».

Під час курсу спікер Вищої школи адвокатури розкаже про те, як має виглядати ідеальний договір та які з пунктів викликають найбільше запитань у фахівців та клієнтів.

23 грудня

Працюватимуть перша і третя дисциплінарні палати Вищої ради правосуддя.

На двох вони планують визначитися із 6-ма дисциплінарними справами та вивчити 69 скарг на суддів щодо наявності підстав для відкриття нових проваджень.

Відбудеться онлайн-трансляція: «Загальна частина Цивільного кодексу – на службі в адвокатів».

Під час заходу, який проводить Вища школа адвокатури, один зі співавторів проекту ЦК, д.ю.н. Зорислава Ромовська розкаже про справедливість рішення, верховенство права та інші засадничі принципи цивільного права.

24 грудня

Збереться на засідання Вища рада правосуддя.

Планується внести подання Президентові щодо призначення 11 суддів, а також розглянути 2 заяви суддів про відрядження. Крім того, Рада заслухає 6 скарг на рішення дисциплінарних палат.

Пройде онлайн-трансляція «Сучасний стан та перспективи правового врегулювання позбавлення життя людини на прохання в Україні».

Спікер Вищої школи адвокатури проаналізує стан правового врегулювання позбавлення життя людини на прохання в Україні та вирішення приватноправового конфлікту інтересів у цій сфері.

Закон і Бізнес