Закон і Бізнес


В е-суді додали нові шаблони скарг та оновили заяви


18.12.2020 12:06
2645

До переліку шаблонів заяв електронного кабінету користувача підсистеми «Електронний суд» додано 3 нові шаблони та внесено зміни до 17 існуючих шаблонів.


Про це йдеться на сторінці у Facebook ДП ІСС «Електронний суд» повідомляє «Закон і Бізнес».

Додано нові шаблони первинних заяв:

— скарга на постанову слідчого про відмову в задоволенні клопотання щодо продовження строку досудового розслідування (кримінальне судочинство).

— скарга на постанову дізнавача про відмову в задоволенні клопотання щодо продовження строку досудового розслідування (кримінальне судочинство).

— скарга на постанову прокурора  про відмову в задоволенні клопотання щодо продовження строку досудового розслідування (кримінальне судочинство).

Внесено зміни до шаблонів первинних заяв:

— клопотання про скасування ухвали про накладення грошового стягнення (кримінальне судочинство) – змінено тип шаблону (раніше справи про адміністративні правопорушення), що було некоректно для цього шаблону.

—прибрано дубляж заяви «Заява про відвід слідчого» – залишено одну заяву.

Додано нові шаблони вторинних заяв:

— заява про дистанційне ознайомлення з матеріалами справи та надання електронної копії матеріалів на електронну адресу (адміністративне судочинство, господарське судочинство, кримінальне судочинство, справи про адміністративні правопорушення, цивільне судочинство).

— заява про виклик експерта (господарське судочинство, цивільне судочинство).

— заява про видачу судового наказу (господарське судочинство).

— клопотання про встановлення судом розумного строку для сторони обвинувачення щодо подання доказів (кримінальне судочинство).

— відповідь на відзив (адміністративне судочинство (загальна юрисдикція).

— заперечення (на відповідь на відзив) (адміністративне судочинство (загальна юрисдикція).

Внесено зміни до шаблонів вторинних заяв:

— заява про виклик експерта (справи про адміністративні правопорушення, адміністративне судочинство, кримінальне судочинство) – єдина назва для всіх видів судочинств, відредаговано приклад заяви відповідно до норм чинного законодавства.

—заява про відмову від позову (адміністративне судочинство) – змінено категорію шаблону.

— заява про залишення позову без розгляду (адміністративне судочинство, господарське судочинство, цивільне  судочинство) – приведено до норм чинного законодавства, змінено назву однотипну у всіх судочинствах.

— заява про видачу копії судового рішення (адміністративне судочинство, господарське судочинство, цивільне судочинство) – приведено до норм чинного законодавства, змінено назву однотипну у всіх судочинствах.

— клопотання про залучення експерта (адміністративне судочинство, господарське судочинство, цивільне судочинство, кримінальне судочинство) – приведено до норм чинного законодавства, змінено назву однотипну у всіх судочинствах.

— відповідь на відзив (адміністративне судочинство) – внесено зміни до опису кроків «Текст» та «Додатки», відредаговано приклад заяви.

— заперечення (на відповідь на відзив) (адміністративне судочинство) – внесено зміни до опису кроків «Текст» та «Додатки», відредаговано приклад заяви.

— повідомлення про відсутність матеріалів у електронній справі (кримінальне судочинство) – оновлено заяву.

— заява про видачу в електронному вигляді копії технічного запису судового засідання (кримінальне судочинство) – оновлено заяву.

Закон і Бізнес