Закон і Бізнес


У ВР підтримали ідею «пільгового» переходу адвокатів і нотаріусів на держслужбу


18.12.2020 10:36
3092

Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на засіданні 16 грудня рекомендував парламенту ухвалити законопроект, що розширює коло кваліфікованих спеціалістів, що мають право претендувати на вступ до держслужби.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили в Нотаріальній палаті України, представники якої також брали участь в засіданні.

Так, Комітет ВР погодив законопроект від  11.11.2020 № 4361 «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу».  

Метою законопроекту є надання можливості претендувати на посади державної служби тим особам, які відповідають високим кваліфікаційним вимогам (нотаріусам, адвокатам та арбітражним керуючим), але наразі не можуть брати участь у конкурсі, адже робота, наприклад, нотаріусом, не зараховується до необхідного стажу, з набуттям якого особа має право претендувати на зайняття відповідної посади у держслужбі.

«Адже нотаріус, щоб здобути право на професію, проходив стажування, складав іспит, постійно підвищує професійний рівень та є спеціалістом високого рівня», — зазначили в НПУ.

Про деякі нюанси законопроекту «ЗіБ» детальніше писав тут.

Закон і Бізнес