Закон і Бізнес


Підприємців штрафуватимуть за відвідувачів без масок — прийнято закон


17.12.2020 11:33
2681

Встановлено штрафи для підприємств, підприємців, установ, організацій за пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.


Це передбачає Закон «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (на базі проекту № 3890), що прийняла сьогодні Верховна Рада, повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на  Інформаційне управління Апарату ВР.

Законом внесено відповідні зміни до ст.ст. 46, 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».  

Згідно із Законом, підприємство, установа, організація, громадянин - суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3 400 до 5 100 грн).

Також Законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Закон і Бізнес