Закон і Бізнес


Знайомі знайомих


№50 (1504) 12.12—18.12.2020
3222

Служитель Феміди занепокоєний тим, що, прийнявши неправильне з точки зору обвинувачення рішення, він опиниться в епіцентрі прокурорської уваги. Про це він довідався з чуток.


Олександр Кіпчарський із Золочівського районного суду Львівської області розглядав справу про підроблення документів. Перед безпосереднім оголошенням вироку законник отримав повідомлення від знайомої, яка попросила його передзвонити.

О.Кіпчарський так і зробив. І жінка йому заявила, що її знайомі мають знайомих у прокуратурі й розповіли їй, що державні обвинувачі зацікавились особою судді, адже, на їхню думку, він допускає негативну поведінку. Тому в прокуратурі ним займуться, якщо досі не зайнялись. Із чим це може бути пов’язано, жінка не знала.

Законник серйозно поставився до попередження знайомої та вважає, що в прокурорів є всі підстави не відчувати до нього симпатії. Адже останнім часом суддя ухвалив два виправдувальні вироки.

Тому володар мантії сприйняв ті попередження не як чутки та звернувся по захист до Вищої ради правосуддя (№5525/0/6-20) та Генерального прокурора. Він просить ужити всіх заходів, передбачених чинним законодавством, для його захисту від невдоволених держобвинувачів.