Закон і Бізнес


Купи велетня

Намібія продає диких слонів через загрозу голоду


Щоб купити одного із цих красенів, слід довести наявність спеціальних умов для тварини, а також гарантувати фінансову спроможність.

№50 (1504) 12.12—18.12.2020
2582

ООН заявляє, що світ перебуває на межі кліматичної катастрофи, а метеорологи вже оголосили 2020 рік найспекотнішим в історії планети. В таких умовах владі доводиться шукати нестандартні шляхи порятунку диких тварин.


Намібія виставила на продаж 170 диких слонів через постійну посуху і надмірну кількість поголів'я в заповідниках. Оголошення про продаж опублікувало Міністерство охорони навколишнього середовища, лісового господарства і туризму Намібії.

Купити слонів з аукціону може будь-яка людина або організація, в тому числі іноземна. Щоб узяти участь у торгах, потрібно надати гарантії гідного утримання слонів і наявності необхідних коштів для підтримки їхнього існування. Іноземцям потрібно також пред'явити дозвільні документи на ввезення в іншу країну.

Останніми роками Намібія зіткнулася з проблемами, викликаними швидким зростанням чисельності слонів через вжиті владою заходи щодо їхнього захисту та протидії браконьєрам. У результаті популяція слонів, що мешкають в умовах дикої природи, зросла з 7,5 тис. у 1995 році до 24 тис. у 2019-му.

Влада забила на сполох не тільки через брак природних ресурсів для їхнього проживання, а й через посуху. Намібія не єдина південноафриканська країна, що зазнала подібної проблеми. Так, Ботсвана реалізує програму переселення слонів в Анголу.