Закон і Бізнес


Опубліковано огляд судової практики ВС щодо захисту соціальних прав


10.12.2020 15:29
2621

Верховний суд опублікував огляд судової практики у спорах, що виникають із правовідносин у сфері захисту соціальних прав внутрішньо переміщених осіб. Огляд містить спори щодо взяття на облік, поновлення нарахування пенсій, адресної допомоги та інше.


Про це «ЗіБ» повідомили у прес-службі ВС.

В огляді відображено найважливіші правові висновки, які матимуть значення для формування єдності судової практики. Аналітичний матеріал висвітлює актуальну практику та правові позиції у справах щодо:

- взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи та видачі відповідної довідки;

- поновлення нарахування та виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам;

- призначення щомісячної адресної грошової допомоги, як внутрішньо переміщеній особі, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг;

 - призначення та нарахування інших виплат внутрішньо переміщеним особам, таких як: допомога при народженні дитини, допомога по вагітності та пологам, виплату одноразової допомоги внаслідок стійкої втрати професійної працездатності;

- застосування положень Європейської соціальної хартії (переглянутої) від 3 травня 1996 року суддями КАС ВС під час перегляду судових рішень у спорах, що виникають із пенсійних правовідносин.

Закон і Бізнес