Закон і Бізнес


Спуски для місцевих

Де в Альпах можна буде покататися цієї зими на лижах


У цьому сезоні Швейцарія навіть відкриває нові гірськолижні маршрути. Залишилося тільки дістатися до швейцарських Альп.

№49 (1503) 05.12—11.12.2020
3310

Найпопулярніші альпійські спуски, розташовані на території Швейцарії, Італії, Німеччини, Австрії та Франції, в цьому році буде непросто відвідати не тільки через закриті кордони, а також через загальноєвропейські заходи стримування коронавірусу.


Так, на різдвяні канікули деякі гірськолижні курорти Франції будуть відкриті для проживання, відвідування та шопінгу, але не для катання на лижах, оскільки там не працюватимуть підйомники. Французький уряд оголосив, що гірськолижні траси країни не будуть функціонувати на Різдво і на Новий рік, але заборона, швидше за все, триватиме до кінця січня.

А ось влада Ніцци хоче дозволити гірськолижному бізнесу працювати в Різдво за умови, що приморські Альпи зможуть відвідати тільки місцеві жителі. Такий захід міг би дати позитивний сигнал туристичній галузі.

На відміну від Куршевелю, улюбленої території зимового відпочинку 90% французів разом з іноземцями, гірськолижні курорти Ніцци на 90% існують за рахунок місцевих жителів. Також, за підрахунками влади, на Різдво сюди приїжджають у середньому близько 7000 туристів, яких обслуговують 2,5 тис. персоналу.

У цьому сезоні точно не вдасться відвідати гірськолижні траси Німеччини та Італії. Влада цих країн вважає, що відкриті гірськолижні курорти перекреслять усі антиковідні заходи.

А ось австрійці в цьому році поки що не мають наміру зупиняти свої підйомники. Зимові курорти тут працювати будуть, але з обмеженнями — ресторани і бари обслуговуватимуть тільки клієнтів за столами, а традиційні вечірки apres-ski опиняться під забороною.

Єдина країна, де більшість гірськолижних курортів вже почала приймати гостей, це Швейцарія. Тут траси відкрилися з дотриманням посилених заходів безпеки, таких як обов’язкове носіння маски не тільки на закритих підйомниках, а й під час очікування в черзі.

При цьому швейцарці не тільки не мають наміру втрачати цей сезон, а й розвивають гірськолижну інфраструктуру. Інше питання, чи буде можливим дістатися до Швейцарії міжнародними авіалініями.