Закон і Бізнес


НААУ проводить аудит судової реформи


02.12.2020 11:07
2516

Адвокати проведуть аудит стратегічних документів та законопроектів, які пропонуються в ході судової реформи, розтлумачать відповідні норми і вкажуть, де є помилки або викривлення законодавства, в тому числі, і умисні.


Про це повідомила голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова під час другої національної дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи», повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на повідомлення НААУ.

Зазначалося, що аудит в НААУ розпочали під час першої дискусії «Доступ до правосуддя: реалії та перспективи».  За результатами аудиту буде складене письмовий висновок, який направлять до Вищої ради правосуддя і профільного парламентського комітету.

«Ми розтлумачимо відповідні норми і вкажемо, де є помилки або викривлення законодавства, в тому числі, і умисні», - зазначила Л.Ізовітова.

У документі, окрім зауважень, буде викладено пропозиції від НААУ щодо реформування судочинства. До висновку буде додано, зокрема, й оцінки конституційних меж обов’язків України перед МВФ і того, яким чином вони враховані в тих законопроектах, які сьогодні на розгляді у парламенті.

Закон і Бізнес