Закон і Бізнес


Суддю звільнили через виправлення описки


02.12.2020 09:42
4732

Характер допущених суддею порушень свідчить про умисність її дій, які призвели до порушення прав людини і основоположних свобод, що спричинило істотні негативні наслідки.


Про це йдеться в повідомленні Вищої ради правосуддя, передає «Закон і Бізнес».

Згідно повідомлення, 1 грудня 2020 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення Тетяни Величко з посади судді Святошинського районного суду міста Києва за вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Суддя Т.Величко виправивши у серпні 2018 року описку у постановленій нею у травні 2014 року ухвалі про накладення арешту на пакет акцій товариства, вилучила речення про дію ухвали впродовж одного місяця, фактично поновивши арешт пакета акцій. ВРП зазначає, що, постановляючи через чотири роки ухвалу про виправлення описки, суддя знала, що власником пакета акцій вже є інше товариство, і не могла не розуміти, що її дії порушують право власності нового власника.

Дисциплінарна палата дійшла висновку, що характер допущених суддею порушень свідчить про умисність її дій, які призвели до порушення прав людини і основоположних свобод, що спричинило істотні негативні наслідки. Такі дії судді суперечать завданням суду та принципам здійснення правосуддя.

З наведених причин ВРП ухвалила рішення про звільнення Т.Величко з посади судді Святошинського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Про те як суддя вдосконалила ухвалу про арешт через три роки після закриття справи читайте детальніше в матеріалі «ЗіБ» «Змінити минуле».

Закон і Бізнес