Закон і Бізнес


НАБУ фабрикує кримінальну справу проти Олега Татарова, - ЗМІ


01.12.2020 15:39
3494

Після того, як Олег Татаров дав коментар виданню «Закон і Бізнес» про необхідність звільнення глави НАБУ Артема Ситника, відомство вирішило активізувати кримінальне провадження, в якому фігурує ім'я заступника глави Офісу Президента.


Про це виданню «Страна» повідомили джерела в правоохоронних органах, передає «Закон і Бізнес».

Нагадаємо, Олег Татаров, який обіймає посаду заступника голови Офісу Президента, висловив нашому виданню особисту думку про те, що «НАБУ - це не українська історія, яка на жаль знаходиться за межами нашої країни. Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем у антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник».

У зв'язку з такою жорсткою заявою у НАБУ вирішили йому помститися, активізувавши одну з кримінальних справ. Уже в понеділок 30 листопада НАБУ вручило підозру судовому експерту Інституту експертиз МВС України Костянтину Дубоносу. Його підозрюють в тому, що він провів експертизу в інтересах забудовника Максима Микитася. І отримав за це знижку в розмірі 120 000 гривень на паркомісце в Житловому комплексі «Артемівський». Сталося це навесні 2017 року.

Прізвище Татарова, за даними джерел видання «Страна», в справі фігурує лише один раз - в листуванні Микитася, який писав, що питання з експертизи потрібно обговорити з адвокатом Татаровим (адвокатська компанія Олега Татарова в той час надавала юридичні послуги одній з компаній Микитася).

«Ніяких інших даних щодо Татарова в справі немає взагалі», - каже джерело. Причому, за його даними, саму переписку Микитась передав НАБУ самостійно. Джерело не виключає, що скандальний забудовник хоче піти на угоду з НАБУ: в обмін на послаблення звести наклеп на Татарова.

«Тим більше, що, як кажуть, Микитась ображений на Татарова, що той, будучи заступником глави Офісу Президента, не відреагував на прохання забудовника «вирішити питання» і не став чинити тиску на правоохоронні та судові органи на користь Микитася», - говорить джерело.

За його словами, вкрай негативна позиція Татарова стосовно голови НАБУ Ситника була відома вже давно - останні кілька місяців Татаров постійно говорив про неефективність його роботи і необхідність його звільнення.

«І про це у Ситника добре знали і намагалися щось на Татарова накопати. Але нічого істотного, крім листування Микитася, яке ні про що не говорить, не знайшли. Але коли Татаров виступив з публічною заявою, то в НАБУ вирішили йому помститися, почавши фабрикувати справу і пред'явивши підозра Дубоносу», - говорить джерело.

Закон і Бізнес