Закон і Бізнес


Трьох суддів притягнули до відповідальності


01.12.2020 10:34
4420

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила притягнути до дисциплінарної відповідальності трьох суддів. На двух відкриють дисциплінарні справи.


Відповідне рішення Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла під час засідання 30 листопада 2020 року, передає «Закон і Бізнес».  

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення притягнути до дисциплінарної відповідальності:

суддю Голосіївського районного суду міста Києва Рудика Іларіона Валерійовича та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді догани – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця;

суддю Великоновосілківського районного суду Донецької області Яненко Галину Миколаївну та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у виді догани – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця.

суддю Донецького апеляційного суду Топчій Тетяну В’ячеславівну та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у виді попередження.

ДП ВРП ухвалила відкрити дисциплінарні справи за скаргами (зверненнями) стосовно судді  Подільського районного суду міста Києва Гребенюка Володимира Володимировича та судді Голосіївського районного суду міста Києва Хоменко Вікторії Сергіївни. Та продовжити на тридцять днів строк розгляду дисциплінарної справи стосовно судді Каланчацького районного суду Херсонської області Максимовича Ігоря Вікторовича.

Також на засіданні було прийнято рішення відмовити у відкритті дисциплінарних справ за 12 скаргами.  

Закон і Бізнес