Закон і Бізнес


Мережева загроза


№48 (1502) 28.11—04.12.2020
3284

Напевне, навряд чи комусь подобається, коли про нього пишуть негарні речі в соціальних мережах. Куди приємніше отримувати вподобайки та хизуватися красивими фотографіями, а не читати агресивні коментарі.


Олена Козачук із Дніпровського районного суду м.Києва несподівано для себе стала героїнею дописів у соцмережі. А все через справу про грабіж і сексуальне насильство.

Жінка призначила стосовно обвинуваченого запобіжний захід — тримання під вартою. Після ухвали, якою вона відправила людину за ґрати, О.Козачук одного разу побачила, що про неї через цю справу пишуть провокативні замітки в соцмережі. Писанина не залишилася поза увагою читачів, люди почали викладати все, що накипіло на душі. Така поведінка, на думку жінки, може свідчили тільки про одне — про його бажання натиснути на суд задля захисту ймовірного ґвалтівника та грабіжника.

О.Козачук звернулася зі скаргою до Генерального прокурора та Вищої ради правосуддя (№5288/0/6-20). У додатку до заяви законниця надіслала 20 аркушів коментарів, оприлюднених у «Фейсбуку», та копію власної ухвали. Вона наголошує, що йдеться про загрозу судовій владі, тож просить ужити передбачених законодавством заходів реагування.