Закон і Бізнес


Непридатний з добрості

Ротвейлера не взяли на службу в поліції через його характер


Ротвейлери були виведені в районі міста Ротвайль у середині XVIII ст. і традиційно використовуються як охоронні і худобогонні собаки.

№48 (1502) 28.11—04.12.2020
4575

Щоб потрапити на службу в поліцію, не тільки людям, а й собакам потрібно пройти тести. І одним, і іншим це не завжди вдається. Однак собак «бракують» через якості, які для людини — не перешкода.


У Німеччині собаки використовуються для служби в поліції вже понад сотню років. У 1896 році перші 12 чотирилапих патрульних з᾽явилися на нічних вулицях Гільдесхайма. Зараз тільки в підрозділах Федеральної поліції налічується близько 500 службових собак.

Щоб потрапити на службу в поліцію, собаки віком від одного до двох років повинні пройти суворий відбір. При цьому вступні іспити успішно складає лише один із сотні кандидатів. Головні вимоги — сміливість, хоробрість, відвага, витримка.

Ротвейлер на кличку Магнус цей етап успішно пройшов і почав навчання в одній зі шкіл службового собаківництва в Нижній Саксонії. Однак, як повідомляє агентство DPA, цієї осені, після 1,5 року навчання, не зміг склаcти проміжних іспитів. Це вже другий такий випадок у Німеччині за останні тижні.

Для служби в поліції Магнус виявився ... занадто добрим. У разі небезпечної ситуації, наприклад під час патрулювання, перевірки документів або проявів насильства з боку демонстрантів, Магнус швидше сховався б за свого партнера, ніж встав би перед ним на захист, повідомив представник поліції. А значить, для служби він не придатний.