Закон і Бізнес


Реєстрацію земельних ділянок звірять із кадастром


25.11.2020 16:11
2180

Відповідність відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо земельних ділянок звірять із відомостями Державного земельного кадастру на наявність їх державної реєстрації.


Кабінет Міністрів України затвердив Порядок проведення відповідної звірки, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на Міністерство юстиції України.

Як зазначили у відомстві, Порядок розроблено з метою захисту прав власників земельних ділянок та задля уникнення можливих рейдерських захоплень, адже у мають місце випадки реєстрації речових прав на земельні ділянки, відомості про які відсутні в Державному земельному кадастрі.

«Зважаючи на те, що держава визнає дійсність вже зареєстрованого речового права тa задля захисту прав власників земельних ділянок від можливих рейдерських захоплень, необхідно провести звірку відомостей вказаних автоматизованих систем та оприлюднити її результати», – повідомив перший заступник Міністра юстиції Євгеній Горовець.

Результати звірки в частині земельних ділянок, щодо яких виявлено відсутність відомостей про їх державну реєстрацію в Державному земельному кадастрі обіцяють оприлюднити на офіційному вебсайті Мін'юсту.

Закон і Бізнес