Закон і Бізнес


Як правильно назвати фірму порадили в Офісі протидії рейдерству


25.11.2020 14:21
2344

Обираючи найменування юридичної особи потрібно орієнтуватися не лише на оригінальність і креативність назви, а й на нормативні правила.


Загальні вимоги до найменування юридичної особи нагадали в Офісі протидії рейдерству при Міністерстві юстиції України, повідомляє «Закон і Бізнес».

Найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму та назву.

Назва може складатися з власної назви, а також містити інформацію про мету діяльності, вид, спосіб утворення, залежність юридичної особи та інші відомості згідно із вимогами до найменування окремих організаційно-правових форм юросіб, установленими Цивільним та Господарським кодексами України та профільним законом.

Найменування не може бути тотожним найменуванню іншої юридичної особи (крім органів місцевого самоврядування).

У найменуванні юридичних осіб забороняється використовувати:

повне чи скорочене найменування державних органів або органів місцевого самоврядування, або похідні від цих найменувань, або історичні державні найменування, перелік яких установлює Кабінет Міністрів України, — у найменуваннях юридичних осіб приватного права;

символіку комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, заборона використання яких встановлена Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»;

терміни, абревіатури, похідні терміни, заборона використання яких передбачена законом.

Із переліком повних та скорочених історичних державних найменувань, які забороняється використовувати у найменуваннях юридичних осіб приватного права, можна ознайомитися за  посиланням.

Вимоги до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, містяться тут.

Закон і Бізнес