Закон і Бізнес


Доплати за контакт


:)

№48 (1502) 28.11—04.12.2020
110670

Навіть якщо Кабінет Міністрів на період дії карантину SARS-CoV-2 запровадить для працівників апарату судів доплати за «безпосередній контакт з населенням», існують певні нюанси забезпечення реалізації цих доплат на практиці.


Нагадаємо, Вища рада правосуддя звернулася до Кабінету Міністрів з ініціативою внести зміни до постанови від 29.04.2020 №375, що зокрема містить перелік працівників, які забезпечують життєдіяльність населення у період дії карантину. У ВРП вважають, що працівників апарату судів безпідставно не включили сюди, але вони мають отримувати відповідні доплати. Тим більше, що через критичну ситуацію із фінансуванням судової влади у 2020 році, не були забезпечені видатки для придбання засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів.

Але згідно із постановою №375 розмір доплати за «безпосередній контакт з населенням» встановлюється пропорційно відпрацьованому часу в зазначених умовах. Персональний перелік працівників, яким встановлюється доплата, визначається керівником установи, але — у межах видатків, передбачених для розпорядника бюджетних коштів.

Ураховуючи, що наразі за інформацією Державної судової адміністрації, бракує коштів на виплати заробітної плати працівникам апарату, то марно розраховувати на нові доплати. Принаймні, у цьому році.