Закон і Бізнес


ВРП відрядила чотирьох суддів (прізвища)


24.11.2020 15:39
2036

Вища рада правосуддя вирішила відрядити для здійснення правосуддя чотирьох суддів до судів Дніпра та Кропивницького, шістьом суддям у відрядженні було відмовлено.


Таке рішення ВРП ухвалила на засіданні 24 листопада 2020 року у зв’язку з надмірним судовим навантаженням та з метою забезпечення належних умов для доступу до правосуддя, повідомляє «Закон і Бізнес».

Зокрема, у Бабушкінському районному суді міста Дніпропетровська передбачено 16 штатних посад суддів, наразі здійснюють правосуддя сім суддів. Відрядження суддів строком на один рік дасть змогу врегулювати навантаження та забезпечити належні умови для доступу до правосуддя у цьому суді.

Тож ВРП вирішила відрядити до цього суду  трьох суддів, а саме:

суддю Золочівського районного суду Львівської області Олександра Кіпчарського;

суддю Добропільського міськрайонного суду Донецької області Андрія Кошлю;

суддю Покровського районного суду Дніпропетровської області Катерину Лукінову.

Також ухвалено рішення відрядити суддю Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Євгенія Тьора – до Ленінського районного суду міста Кіровограда.

Рішення про початок процедури відрядження до вказаних судів Вища рада правосуддя прийняла 15 та 17 вересня 2020 року.

Суддям Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Ганні Бондаренко, Хотинського районного суду Чернівецької області Анатолію Руснаку, Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області Вадиму Томашу, Любарського районного суду Житомирської області Валерію Вальчуку, Міловського районного суду Луганської області Максиму Гуцолу  та Онуфріївського районного суду Кіровоградської області Вікторії Шульженко було відмовлено у відрядженні до інших судів, зокрема, у зв’язку з тим, що їх відрядження призведе до надмірного рівня судового навантаження та недостатнього кадрового наповнення у судах, де вказані судді наразі працюють.

Закон і Бізнес