Закон і Бізнес


Чоловік у світлому піджаку


№47 (1501) 21.11—27.11.2020
6626

Позивач вирішив поборотися за частину домоволодіння… з поліцією. Для цього обрав цікаву стратегію — кожного суддю, до якого потрапляє на розгляд його позовна заява, він звинувачує в пропозиції хабара.


Людмила Салтан з Київського районного суду м.Одеси відкрила провадження за позовом проти Головного управління Національної поліції в Одеській області про повернення частини будинку.

Позивач дізнався про час і дату засідання й написав про це відповідну розписку. З відеозапису камер суду видно, що чоловік у світлому піджаку заходить в установу, підіймається на другий поверх. У коридорі йому вручають повістку, і після цього він іде геть, не завітавши до кабінету судді.

Проте згодом той самий чоловік повернувся й написав у канцелярії заяву про відвід Л.Салтан. Він повідомив, що прийшов до її кабінету, де жінка озвучила суму, яку слід заплатити за рішення на його користь, — $3000. Після цього законниця нібито пригрозила, що в разі несплати вона вирішить усе так, як їй заманеться.

Перед цим справа потрапляла до двох інших суддів, але громадянин заявляв їм відводи з тієї ж причини.

Л.Салтан звернулася до Вищої ради правосуддя по захист від наклепу (№5216/0/6-20). Вона стверджує, що чоловіка не знає і, як доводять записи з відеокамер, того дня до її кабінету цей пан не заходив. Тому його поведінка — очевидний тиск на правосуддя.