Закон і Бізнес


Доцільна імплементація


.

№47 (1501) 21.11—27.11.2020
1995

Партнер GOLAW, адвокат Ірина Кальницька взяла участь у круглому столі «Roundtable discussion of global trends», організованому найбільшою міжнародною спілкою юристів.


Захід відбувся в рамках великої онлайн-конференції Virtually Together, яка цього року замінила щорічні загальні збори. І.Кальницька є національним репортером України в податковому комітеті International Bar Association.

Основною темою круглого столу стало обговорення директиви DAC6 (Директива Ради ЄС про обов’язковий автоматичний обмін інформацією в галузі оподаткування) та інших трендів міжнародного оподаткування як на національному, так і глобальному рівнях. Разом із податковими консультантами із Німеччини, Нідерландів, Ірландії та Мексики І.Кальницька обговорила застосування режиму обов’язкової звітності на практиці. Так, спікери приділили увагу особливостям транзакцій, з приводу яких консультанти мають звітувати, та штрафам, які можуть бути накладені за недотримання таких правил.

І.Кальницька також розповіла про останні ініціативи міжнародного податкового планування в Україні та імплементацію плану BEPS у вітчизняний Податковий кодекс.