Закон і Бізнес


У США відклали страту через зараження адвокатів коронавірусом


20.11.2020 14:44
3179

Суддя федерального суду США Рендольф Мосс погодився відкласти страту Лізи Монтгомері після того, як її адвокати заявили, що вони захворіли на коронавірус. Захисники сказали, що їм тепер потрібно більше часу для складання прохання про помилування.


Про це повідомляє портал Право.Ru з посиланням на CNN.

Р.Мосс вирішив перенести страту жінки з 8 на 31 грудня. Він зазначив, що якщо адвокати не вилікуються від коронавірусу до 24 грудня, то їм доведеться залучити додаткового адвоката для надання допомоги.

Раніше юристи Міністерства юстиції заявили в суді, що запитувати подовження термінів необов'язково, оскільки інший захисник повинен взяти на себе обов'язок підготувати петиції для Монтгомері. Але хоча в жінки є команда адвокатів, які працюють над її справою, хворі були єдиними, у кого був досвід розгляду справ щодо страти. Ще в 2012 році федеральний суддя призначив їх для роботи у справі підсудної.

У поданні заяви адвокати вказали, що рішення стратити Монтгомері генпрокурор Вільям Барр прийняв раптово, а ще й в розпал пандемії коронавірусу. Тож у захисників було мало часу на те, щоб скласти зустрічне клопотання. Вони також звернувся до президента Трампа з проханням замінити жінці смертний вирок на довічне ув'язнення.

Коронавірус в адвокатів діагностіровали після зустрічі з Монтгомері в федеральній в'язниці в Техасі. Лікар дав письмові показання, в яких зазначив, що захисники «функціонально недієздатні для виконання будь-яких професійних обов'язків». Більш того, він додав, що передумовою погіршення стану могла стати саме поїздка до в'язниці.

Монтгомері - перша майже за 70 років жінка, яку влада хоче піддати страті. У 2004 році її засудили за удушення жінки з Міссурі, яка була на восьмому місяці вагітності. Підсудна вирізала з убитої дитину і викрала, але немовля вижило.

Закон і Бізнес