Закон і Бізнес


РСУ вирішила не переносити з’їзд суддів України


Засідання РСУ проходило переважно у режимі відеоконференцзв’язку

20.11.2020 09:48
3551

XVIII з'їзд суддів України відбудеться у період з 8 по 10 грудня 2020 року - у строки, визначені рішенням Ради суддів України від 08.10.2020 №59.


РСУ, яка сьогодні збиралася на екстрене засідання з єдиним питанням порядку денного, не прийняла рішення про перенесення дати з’їзду суддів, передає кореспондент «Закон і Бізнес».

Член РСУ Єгор Краснов висловив думку, що з’їзд слід провести «Ми маємо подумати як краще захистити колег, але ситуація із пандемією не змінюється, а тому немає сенсу зупиняти нашу роботу», - зауважив він. Колегу підтримав Ігор Бахаєв.

Сумніви у доцільності заходу висловив заступник голови РСУ Вадим Бутенко, оскільки, на його погляд, це формат тієї політики яку сповідує президент. «Мені здається, це моє внутрішнє переконання , що з`їзд не відбудеться», - сказав заступник голови РСУ.

Сам очільник Богдан Моніч зауважив, що організатори заходу здатні забезпечити безпеку,  скрінінг , санітайзери. «Якщо ми не проводимо з`їзд, то наслідки для всієї судової системи будуть негативними», - резюмував Б.Моніч.

За підсумками голосування ідею скасування проведення з’їзду у грудні підтримали лише сім членів РСУ, один утримався.

Також в РСУ домовились обговорити подальші організаційні заходи безпеки. А от від ідеї, щоб делегати з’їзду робили тести на COVID-19, самоврядники відмовилися.

Наступне засідання РСУ відбудеться 27 листопада.

Закон і Бізнес