Закон і Бізнес


Телевізор — поштою


№47 (1501) 21.11—27.11.2020
2611

Через карантинні обмеження українці не можуть поїхати в Європу, аби придбати там необхідні їм товари. І через це страждають, особливо на прикордонних територіях.


Автор проекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України» (№4345) поспілкувався з населенням, експертами та придумав, як зарадити — збільшити вартість товарів, що пересилаються/ввозяться на територію України.

Дійсно, ну що можна замовити в Старому світі на €150?! Хіба що пару сорочок зі знижкою — на пристойний костюм точно не вистачить. Інша річ, якщо неоподатковувану вартість товарів у міжнародних поштових відправленнях збільшити до €400. Тоді українці подякують державі за турботу та забезпечення їх усім необхідним у житті та побуті. Адже іноземні товари стануть доступнішими для широких верств населення, стверджує нардеп, а також його колеги, котрі підписалися під цим документом.

Зрозуміло, що йдеться про схеми «сірого» імпорту, насамперед побутової техніки, які дозволяють уникати сплати ПДВ, та заробіток українців, які живуть на прикордонних територіях і виконують роль човників для ввезення товарів. Хоч у сучасних умовах держава дійсно могла би вдати, що дбає про добробут населення. Якщо не всього, то принаймні якоїсь його частини.