Закон і Бізнес


Безкорисливий захист


.

№47 (1501) 21.11—27.11.2020
2042

У Національній асоціації адвокатів України визначили переможців всеукраїнського конкурсу правничої допомоги «Pro bono».


Конкурс проведено за ініціативою Комітету з питань взаємодії з громадянським суспільством та у співпраці з Благодійною організацією «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги».

Перший переможець — адвокат Дмитро Жарий із м.Дніпра. Суд встановив, що у обставинах справи мала місце дискримінація осіб з інвалідністю, що призвело до порушення права на свободу пересування, та зобов’язав страхову компанію усунути зі своїх правил страхування відповідні положення.

Ще одним переможцем обрано адвоката Наталію Бухту з м.Рівного, яка на час звернення клієнта була єдиним адвокатом Рівненської області, що працювала на умовах простору «Pro bono». Ця справа стала унікальною у своєму роді та значущою для багатьох українських родин. Героїня цієї розповіді увійде в історію Європейського суду з прав людини як перша українка, що висвітлила проблему домашнього насилля в країні на європейському рівні.

Ще один переможець конкурсу — адвокат Кирило Кузнецов із м.Хмельницького виступив на захист ОТГ. У березні 2017 року Господарський суд Хмельницької області ухвалив рішення про стягнення із Жванецької сільської ради коштів, отриманих на будівництво газопроводів високого та середнього тиску на загальну суму більш ніж 33 млн грн.