Закон і Бізнес


Адвокати допомогли позбавити прав батька, який не опікувався дитиною


Адвокат АО «Вишневий і Партнери» Ірина Домітращук

18.11.2020 17:14
1563

Адвокати АО «Вишневий і Партнери» через суд допомогли позбавити батьківських прав батька, який за 11 років жодного разу не бачив свою дитину.


Процес позбавлення батьківських прав не простий з юридичного боку. Для побудови грамотної позиції необхідно зібрати низку доказів, які підтвердять факт повної відсутності участі батька у житті дитини.

Коли до Адвокатського об’єднання «Вишневий і Партнери» звернулася жінка з проханням допомогти з позбавленням батьківських прав батька дочки, адвокатами в першу чергу було зібрано максимальну кількість доказів, шляхом направлення запитів до лікарні, школи, центру розвитку дитини, а також зібрані характеристики з місця проживання і роботи матері. Отримано висновок органу опіки та піклування, а також висновок від психолога.

Під час слухання справи, судом було встановлено, що батько не брав участі у вихованні дитини, має заборгованість по сплаті аліментів, а також ніяким шляхом не намагається встановити спілкування з дитиною.

Все це також було встановлено органом опіки та піклування, і знайшло своє відображення в їх висновку.

Завдяки зібраним доказам і обраної адвокатами тактики, суд зміг в повній мірі переконається в тому, що такого батька необхідно позбавити батьківських прав, по скільки його дії абсолютно суперечать як нормам моралі, так і  нормам Сімейного кодексу України.

Наступним кроком буде представництво чоловіка матері дитини в процесі усиновлення, який дійсно піклується про дитину і бере активну участь в житті дівчинки.

Закон і Бізнес