Закон і Бізнес


Локдаун для Санти

Де в ЄС у цьому році дозволять відзначати Різдво


У цьому році Санта буде спілкуватися з туристами через пластикове скло.

№46 (1500) 14.11—20.11.2020
3873

Звичного Різдва цього року не буде. Численні обмеження, локдауни і комендантська година не дадуть змоги провести свято як завжди. Де в Європі все ж зберегли за собою право на Різдво?


Поки що в добірці місць, де в цьому році можна буде провести Різдво з мінімальним ризиком заразитися коронавірусом, — португальська Мадейра, Таллінн, а також Відень.

Різдвяні гуляння все ще не скасували в Естонії. Більш актуальну інформацію рекомендують відстежувати на сайті ВООЗ.

Британцям не радять виходити з дому без вагомих причин, а столична влада не гарантує, що в цьому році можна буде погуляти по Лондону. Поліція попереджає: якщо в одному місці збереться 30 — 40 осіб, це буде вважатися порушенням правил.

У Франції комендантську годину поки що ввели до 1 грудня, але головний різдвяний ярмарок у саду Тюїльрі в Парижі точно не відкриється.

Можна забути і про інші знамениті різдвяні ярмарки в Європі. Мер Бордо, наприклад, під гаслом «Годі мертвих дерев на міській площі» вирішив скасувати навіть ялинку. 79% опитаних громадян висловилися проти, але підтримати мера обіцяє сам прем᾽єр-міністр країни.

Не відкриються різдвяні ярмарки в Італії, а Нюрнберзький ярмарок не працюватиме вперше з часів Другої світової війни. Через скасування 3000 ярмарків Німеччина в 2020 році втратить €3 млрд.

Чеські ярмарки все ж планують провести з 26 листопада до 6 грудня, остаточного рішення про їхнє скасування поки що немає.

А з країн Балтії святкувати Різдво «з дотриманням усіх вимог безпеки» поки збирається провести тільки Естонія.