Закон і Бізнес


РАУ роз’яснить процедуру скасування рішень КДКА про допуск до іспиту


12.11.2020 14:52
2301

17 листопада 2020 року відбудеться засідання Ради адвокатів України у форматі відеоконференції. До порядку денного засідання внесено 7 питань.


Як повідомили в НААУ, засідання розпочнеться о 9:00, передає  «Закон і Бізнес».

До порядку денного внесено питання діяльності НААУ та органів адвокатського самоврядування, розгляд звернень та листів до РАУ, а також результати роботи низки робочих груп.

Так, під час засідання буде обговорено звернення щодо порушення прав та гарантій адвокатської діяльності колегією суддів Вищого антикорупційного суду та неприпустимості дискримінації адвокатів за робочим місцем у судових процесах та інших пов’язаних із цим питань.

Також РАУ надасть роз’яснення щодо процедури скасування рішень КДКА про допуск до складення кваліфікаційного іспиту за умови допуску особи до складення кваліфікаційного іспиту та видачі свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту в порушення вимог ч.4 ст. 9 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

РАУ заслухає результати робочих груп:

- по вивченню питань, порушених  у скаргах низки адвокатів щодо недотримання процедури допуску та складення кваліфікаційного іспиту, процесу проходження стажування та видачі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю Матіосу А.В. та інш. 15 екс-військовим прокурорам;

- по вивченню питань відшкодування витрат на службові відрядження представників регіонів у складі ВКДКА;

- по вивченню питань участі захисника у кримінальному провадженні, яке містить відомості, що становлять державну таємницю.

Закон і Бізнес