Закон і Бізнес


Затягуючи паски РРО


№46 (1500) 14.11—20.11.2020
2791

Мітинги під стінами парламенту таки змусили народних обранців звернути увагу й на проблеми малого бізнесу. Депутати зрозуміли, що в умовах карантину якось нелогічно ще й затягувати паски РРО на шиях підприємців.


На тлі акцій протесту група нардепів на чолі зі спікером Дмитром Разумковим оперативно зареєструвала проект «Про внесення змін до розділу ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Податкового кодексу України та інших законодавчих актів» (№4313).

Його єдина мета — відстрочити ще на рік набрання чинності нормами щодо «детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг». Інакше кажучи, ідеться про повальне запровадження реєстраторів розрахункових операцій. Адже для платників єдиного податку ІІ—IV груп (фізичних осіб — підприємців) перехідний період спливає менше ніж за 2 місяці.

Парламентарі запропоновали дати ФОПам ще рік на адаптацію, із чим уголос погоджувалися всі. Проте в останній момент проект не отримав необхідної підтримки, хоча 3 голосування щодо процедурних питань поспіль висвічували достатню кількість голосів.

Чи то вплинув «нещасливий» номер проекту, чи то втрутилися потойбічні сили, але тепер за документ спробують проголосувати на наступному пленарному тижні.