Закон і Бізнес


Підробка зради


№45 (1499) 07.11—13.11.2020
3992

Якось суддя дізнався, що дипломати цікавляться рішенням у справі, в якій він буцімто головував. Однак чоловік не зміг пригадати цього провадження та впевнений, що нічого подібного не розглядав і не підписував.


Дмитро Киян із Жовтневого районного суду м.Маріуполя Донецької області отримав лист від Міністерства закордонних справ і звернення від Посольства Швеції. Дипломати цікавились автентичністю одного рішення. Відповідно до документа головуючим у справі був Д.Киян, і колегія суддів винесла вирок особі щодо державної зради та посягання на територіальну цілісність України.

Законник пробував пригадати таку справу під його головуванням, але не зміг. Він упевнений, що такого вироку не ухвалював, не підписував і до Єдиного реєстру судових рішень не вносив.

Підроблення своїх рішень суддя вважає посяганням на власну незалежність, а використання такого рішення невідомими особами — спосіб дискредитації судової влади. Про свої міркування щодо цього Д.Киян повідомив Вищій раді правосуддя (№5027/0/6-20) та Генеральному прокуророві. Для підтвердження своїх слів він надіслав копію вироку, а також копії листів з міністерства та шведського посольства.