Закон і Бізнес


Суд визнав начальника управління ОГП корупціонером


04.11.2020 12:36
2626

Начальника управління міжнародно-правового співробітництва Офісу Генерального прокурора Дмитра Літкевича притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення.


Відповідну постанову 3 листопада прийняв Печерський районний суд м.Києва, повідомляє  видання «Закон і Бізнес».

Рішення було ухвалене на підставі матеріалів, що надійшли з Управління проведення спеціальних перевірок та моніторингу способу життя НАЗК.

Д.Літкевича було призначено на посаду 7 травня. Цього ж дня він прийняв присягу прокурора.

За Законом про запобігання корупції службові особи, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, зобов'язані щорічно подавати декларацію за минулий рік до 1 квітня. Це правило стосується і тих чиновників, що набули статус суб’єктів декларування у поточному році. Але на підставі Закону № 530-ІХ про запобігання поширенню COVID-19 цей загальний термін був подовжений до 1 червня. Виходячи із цього, особа, що стала чиновником у квітні-травні мала б подати щорічну декларацію з 2019 рік до 1 червня 2020 року.

Але Д.Літкевич подав щорічну декларацію за 2019 рік лише 31 липня, тобто з порушенням терміну встановленого Законом. Як дійшов висновку суд, цим він вчинив корупційне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Визнавши чиновника винним, суд застосував адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 850 грн., а також стягнув з нього на користь держави судовий збір.

Нагадаємо, раніше юрист Андрій Портнов називав Дмитра Літкевича «смотрящим по бізнесу» Генпрокурора Венедиктової та повідомляв про наявність кримінальних проваджень щодо легалізації злочинних доходів, де фігурував Літкевич та члени його родини.

Закон і Бізнес