Закон і Бізнес


Оприлюднено дату кваліфіспиту для нотаріусів


03.11.2020 11:12
4570

Кваліфікаційний іспит для майбутніх нотаріусів відбудеться через місяць. Його буде проведено за оновленим Порядком допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту.


Як повідомляє «ЗіБ» з посиланням на Вищу кваліфікаційна комісія нотаріату при Міністерстві юстиції України,іспит відбудеться 2 грудня 2020 року о 10-00 год у приміщенні Виставкового центру «АККО Інтернешнл» за адресою: м. Київ, проспект Перемоги, 40-б. Реєстрація осіб розпочинається о 8:30 до 09:45.

Кінцевий строк подачі документів до територіального органу Міністерства юстиції до 12 листопада 2020 року.

У разі зміни графіка, а також місця проведення кваліфікаційного іспиту ВККН не пізніше ніж за добу повідомляє про це осіб, допущених до його складання, шляхом розміщення відповідного повідомлення на офіційній інтернет-сторінці Мін’юсту.

Зазначається, що іспит буде проведено з дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів та санітарних правил, а також соціальної дистанції, проте це також залежить від встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в країні.

У ВККН звернули увагу, що відповідно до наказу Мін’юсту від 01.06.2020 року № 1832/5 «Про внесення змін до Порядку допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату»:

— підвищено прохідний бар’єр для виконання теоретичної частини іспиту з 70 до 80 балів, оскільки перелік питань теоретичної частини було оприлюднено на сайті Мін’юсту ще у 2018 році, що дало достатньо часу кандидатам належним чином підготуватися до іспиту;

— запроваджена нова практична частина кваліфікаційного іспиту для майбутніх нотаріусів, адаптована до сучасних законодавчих і нормативно-правових реалій і практичних тенденцій.

Таксономія іспиту та зразок екзаменаційних завдань розміщені у рубриці «Напрями діяльності» підрубрики «Нотаріат» розділу «Вища кваліфікаційна комісія нотаріату» підрозділів «Інформація до кваліфікаційних іспитів» та «Таксономія та зразок екзаменаційних завдань».

Закон і Бізнес