Закон і Бізнес


Місцеві вибори - 2020: де мерів та депутатів вже визнано обраними повідомили в ЦВК


02.11.2020 14:23
3587

В районні, міські та селищні ради визнані обраними 2402 депутата (близько 6% від загальної кількості вакантних депутатських мандатів у місцевих радах). Крім того, визнані обраними 133 міських, селищних, сільських голів (менше 10% від загальної кількості посад).


Таку інформацію (станом на 12:00 2.11.2020) розмішено на офіційному вебсайті ЦВК, передає «Закон і Бізнес».  

До районних, міських та селищних рад визнано обраними 2402 депутата (близько 6% від загальної кількості вакантних депутатських мандатів у місцевих радах). Окрім того, визнано обраними 133 голів  (27 – міських, 30 – селищних, 76 – сільських). Зазначим, що загальна кількість посад міських, селищних, сільських голів, згідно даних ЦВК, складає 1421. Тобто визнано обраними менше 10% очільників міст та селищ.

В ЦВК додали, що на всіх виборчих дільницях уже завершено процес підрахунку голосів виборців, складання відповідних протоколів ДВК та передачі їх разом з іншою виборчою документацією до сільських, селищних і міських ТВК. Водночас ще тривають процеси уточнення протоколів про підрахунок голосів виборців окремих ДВК та проведення повторного підрахунку голосів виборців окремими територіальними виборчими комісіями на підставі відповідних рішень.

Також відбувається передача протоколів про підсумки голосування з виборів депутатів районних та обласних рад від ТВК територіальних громад (сільських, селищних, міських) до районних та обласних територіальних виборчих комісій.

Так, у всіх регіонах України районні ТВК прийняли 1 076 таких протоколів, що становить майже 71,7 % від загальної кількості протоколів, які мають бути отримані. Своєю чергою обласним ТВК передано 914 протоколів (майже 67 %).

Результати виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів мають бути встановлені не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування, тобто до 6 листопада 2020 року включно.

З відомостями про обраних на посади міських, селищних, сільських голів можна ознайомитися за посиланням.

Із інформацією про обраних депутатів місцевих рад можна ознайомитися за посиланням.

Закон і Бізнес