Закон і Бізнес


Підсумки та очікування


№44 (1498) 31.10—06.11.2020
2540

11 грудня Асоціація адвокатів України проведе X Kyiv Criminal Law Forum, який відбудеться за підтримки генерального партнера — Адвокатського об’єднання Barristers.


На форумі обговорять актуальні проблеми кримінального законодавства, міжнародно-правові аспекти захисту, зміни у кримінальному судочинстві, підсумки діяльності Вищого антикорупційного суду, а також обміняються досвідом та правовими пропозиціями.

Першу сесію присвятять постійному вітру змін у кримінальному судочинстві, підсумкам 2020-го та очікуванням від 2021 року. Адвокати підсумують практику Верховного Суду у кримінальних провадженнях за цей рік із визначенням головних правових позицій. У рамках цієї сесії обговорять і перші досягнення та прогалини кримінальних проступків, а також проект Кримінального кодексу. Дискусійна панель торкнеться і законопроекту №4004 щодо боротьби із кіберзлочинністю.

Друга сесія форуму стосуватиметься проведення окремих процесуальних дій. Тут будуть обговорювати актуальні питання щодо повідомлення про підозру та набуття статусу підозрюваного у кримінальному провадженні, а також проблематику визначення моменту оголошення у розшук. Дискусія розгорнеться і довкола спорів щодо підслідності та розмежування підслідності й наслідків для кримінального провадження.

Під час третьої тематичної сесії адвокати планують підбити підсумки року діяльності ВАКС. Зокрема, питання застосування ст.75 КК при укладанні угод про визнання винуватості за вчинення корупційного правопорушення. Не оминуть і наболіле питання взаємовідносин між адвокатом та судом під час розгляду справ у ВАКС, а також застосування принципу доведеності вини поза розумним сумнівом суддями ВАКС.