Закон і Бізнес


Шлюб у кредит


№44 (1498) 31.10—06.11.2020
3368

Іракський державний банк оголосив про виділення позики держслужбовцям, які вступають у другий шлюб. Ця пропозиція викликала шквал критики.


Згідно з повідомленням Al Rasheed Bank шлюбну позику в розмірі 10 млн динарів (майже 240 тис. грн.) зможуть отримати держслужбовці, які вступили в шлюб удруге. Правда, держслужбовець повинен пропрацювати не менш як два роки, і при цьому ні він, ні його перша дружина не мали отримувати такий кредит раніше, пише Gulf News з посиланням на іракські ЗМІ.

Така пропозиція викликала різку критику, оскільки, на думку захисників прав жінок, це заохочує чоловіків брати другу дружину. Вони навіть пообіцяли вуличні протести, якщо це рішення не буде скасовано. «Уряду і приватним банкам слід перейти до політики найму жінки і мотивації її успіху, пропонуючи позики для невеликих проектів, замість того щоб перетворювати її на товар через несправедливі рішення», — зазначає радник прем᾽єр-міністра Іраку у справах жінок Ханан аль Фатлаві.

У відповідь банк заявив, що кредит призначений насамперед для розлучених і овдовілих, а також людей з «особливими сімейними обставинами».