Закон і Бізнес


Адвокат очолила конкурсну комісію з відбору до САП


30.10.2020 11:09
2335

Обрано голову та секретаря комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та визначено форму ухвалення рішень.


Рішення було ухвалене  29 жовтня 2020 року на засіданні Комісії, повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

Комісія, яка складається з 11 членів, працювала у складі 10. Один з членів Комісії ще 13 жовтня взяв самовідвід на перше засідання.

В ході засідання було ухвалено перші рішення. Зокрема, визначено форму ухвалення Комісією рішень – кваліфікована більшість з 7 голосів, з яких 5 голосів від членів Комісії, визначених Верховною Радою України, та 2 голоси від членів Комісії, визначених Радою прокурорів України.

Також було обрано Голову Комісії, яка надалі організовуватиме її роботу, та секретаря.

Головою Комісії стала Катерина Коваль, адвокат, заступник голови Союзу юристів України. Секретарем Комісії – Олена Бусол, завідувачка кафедри спеціально-правових дисциплін Навчально-наукового гуманітарного інституту Таврійського національного університету ім.Володимира Вернадського, доктор юридичних наук.

Під час засідання ухвалено одноголосне рішення про звернення до Генерального прокурора з пропозицією створення робочої групи, яка технічно забезпечуватиме подальшу роботу Комісії.

Крім цього, прийнято за основу Порядок роботи конкурсної комісії та проведення конкурсу на адміністративні посади у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадуємо, Комісія складається з 11 членів, до її складу входять чотири особи, визначені Радою прокурорів України: Роман Куйбіда, Нона Цоцоріа, Драго Кос, Томас А. Фаєрстон, а також сім осіб, визначених Верховною Радою України: Олена Бусол, Андрій Гуджал, Катерина Коваль, В’ячеслав Навроцький, Богдан Романюк, Євген Соболь, Олексій Дрозд.

В ході конкурсу мають бути обрані керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, його заступник та керівник підрозділу.

Закон і Бізнес