Закон і Бізнес


Ще одного адвоката в справі Єфремова покарали за порушення етики


29.10.2020 17:51
2683

Від адвокатської діяльності відсторонено Олександра Добровінського, що представляв інтереси потерпілої сторони у справі про смертельне ДТП за участю актора Михайла Єфремова.


Згідно рішення Адвокатської палати Москви О.Добровінський позбавлений статусу адвоката на два роки, крім того в його відношенні буде діяти заборона на допуск до кваліфікаційного іспиту, передає «ЗіБ» з посиланням на «Нову газету».

За даними ЗМІ, згідно з рішенням, головне з допущених адвокатом порушень полягало в тому, що він фактично розкрив факт звернення до нього за юридичною допомогою самого актора М.Єфремова ще до потерпілих. Зазначається, що це є грубим порушенням адвокатської етики.

Порушити дисциплінарне провадження щодо адвоката О.Добровінского раніше запропонувало міністерство юстиції РФ. У відомстві пояснили, що рішення пов'язане з поведінкою адвоката в ході процесу у справі М.Єфремова.

Як повідомляв «ЗіБ», Рада адвокатської палати Північної Осетії відсторонила від адвокатської діяльності Ельмана Пашаєва  за «зневажливе ставлення до правил адвокатської професії» та «ігнорування корпоративної дисципліни, етики та моралі».

22 жовтня 2020 року суд пом'якшив вирок М.Єфремову і зменшив термін його ув'язнення на півроку до 7,5 років в колонії загального режиму.

Закон і Бізнес