Закон і Бізнес


Екс-правоохоронцю, що не пройшов атестацію, закидають купівлю посади за $1 млн


29.10.2020 17:08
2206

Колишнього співробітника органів внутрішніх справ, який не пройшов атестацію підозрюють в намаганні купити посаду начальника ГУ Нацполіції однієї з областей за $1 млн.


Як повідомив Офіс Генерального прокурора, двом особам повідомлено про підозру за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 КК України), передає «Закон і Бізнес».

За даними слідства, колишній співробітник органів внутрішніх справ, який не пройшов атестацію, разом зі спільником в одному з кабінетів Міністерства внутрішніх справ запропонували службовій особі Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції України мільйон доларів за призначення начальником Головного управління Нацполіції в Рівненській області.

Як повідомили в Офісі Генрпокурора, за ці кошти екс-правоохоронець розраховував на сприяння в успішному проходженні конкурсу на вакантну посаду, подальше поновлення на роботі та внесення голові Нацполіції України рекомендації щодо призначення його на посаду начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Також повідомляється про проведення ряду обшуків у домоволодіннях і транспортних засобах осіб, яким висунуто підозру.

Закон і Бізнес