Закон і Бізнес


ЄРДР як останній аргумент


№44 (1498) 31.10—06.11.2020
3088

Виявляється, кримінальна стаття про неправосудні рішення дотепер використовується для внесення відомостей до ЄРДР та тиску на суддів. І це — попри рішення Конституційного Суду.


Днями Любов Хілько з Кіровоградського окружного адміністративного суду дізналася, що таке кримінальне провадження зареєстроване і проти неї. А все через постанову, якою у 2017 році частково задоволено позовні вимоги товариства проти податківців щодо врахування від’ємного значення ПДВ за 2015 рік на суму 12,8 млн грн.

Одначе фіскали не квапилися виконувати рішення суду, тож у жовтні цього року суддя була змушена визнати бездіяльність Державної податкової служби протиправною. А вже за кілька днів працівник головного управління ДПС у Кіровоградській області показав судді витяг із ЄРДР щодо порушення кримінального провадження за ухвалення неправосудної постанови 2017 року. До того ж податківці направили відповідного листа до територіального управління Державного бюро розслідувань.

На думку Л.Хілько, це не що інше, як утручання в її діяльність з метою спонукання до ухвалення іншого рішення, яким би ДПС було дозволено взагалі не виконувати постанови трирічної давнини. Про це вона й повідомила Вищу раду правосуддя (№4927/0/6-20) та Генерального прокурора.