Закон і Бізнес


Запит на ліквідацію


№44 (1498) 31.10—06.11.2020
2799

В Офісі Президента вирішили відреагувати на петицію, що закликає ліквідувати Окружний адміністративний суд м.Києва. До цього процесу тепер залучать Вищу раду правосуддя.


Як зазначається у повідомленні ОПУ, така петиція набрала необхідну кількість голосів. І хоча на Банковій далеко не завжди звертають увагу на запити громадян, що викладений у петиціях, цього разу вирішили оперативно відреагувати.

Зокрема, зауважено, що за Конституцією такий законопроект може бути внесений главою держави тільки після консультації з ВРП. Тож Президент уже доручив розпочати такі перемовини, бо Рада «має всі можливості для того, аби сформулювати свою позицію навколо ситуації з ОАСК».

За результатом таких консультацій на Банковій розраховують на «напрацювання прозорої та коректної процедури, яка дозволила б вирішити питання ОАСК та зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації».

Такий пасаж можна розглядати як неприхований натяк на те, аби саме руками ВРП розібратися із «незручним» судом. У тому числі щодо більш толерантного ставлення членів Ради до подань прокуратури щодо відсторонення суддів.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок, коли глава держави намагається «зняти напругу» навколо цього суду. У жовтні 2008 року Президент Віктор Ющенко двічі видавав укази про ліквідація ОАСК, який виніс ухвалу про призупинення його указу про дострокові парламентські вибори.