Закон і Бізнес


Зеленський збирає засідання СНБО через рішення КС


29.10.2020 12:22
2611

Останнім часом з'явились ознаки того, що окремі суб’єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні. Це неприпустимо.


У зв’язку із цим Президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на Офіс Президента.

Під час засідання РНБО планується «визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни».

Хоча тема засідання прямо не називається, «нульова толерантність до корупції та будь-якої форми непрозорості в державному управлінні» скоріше за все стосується останнього Рішення Конституційного Суду від 27.10.2020 №13-р/2020, яким визнано неконституційою ст.366-1 Кримінального кодексу, яка вводила кримінальну відповідальність чиновників за недостовірні відомості при подачі декларації про майно. Крім того неконституційними визнана частина норм щодо системи е-декларування та повноважень Національного агенства з питань запобігання корупції. 

Президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни, та ухвалити відповідні рішення. Необхідні законопроекти, які в подальшому запобігатимуть виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані й подані ним до Верховної Ради як невідкладні.

Закон і Бізнес