Закон і Бізнес


Інформацію про власників небанківських фінустанов відкриють – НБУ


28.10.2020 14:39
1824

Інформація про осіб, які отримали погодження Національного банку України на набуття істотної участі у небанківських фінансових установах з’явиться відкритому доступі.


Як повідомляє «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НБУ, розширено перелік інформації про небанківські фінансові установи, яка оприлюднюється регулятором.

Так, Національний банк починає публікацію інформації про осіб, які отримали погодження регулятора на набуття істотної участі у фінустанові, а також осіб, яким було відмовлено в цьому, і які відповідно не можуть користуватися правом голосу та брати участь в управлінні такою установою.

Перелік цих осіб буде доступний на вебсайті Національного банку у розділі «Нагляд/Регулювання ринку небанківських фінпослуг («спліт»)» за посиланням «Пошук небанківських фінансових установ».

Оновлення інформації відбуватиметься після ухвалення відповідного рішення за результатами розгляду Національним банком відповідних заяв на набуття чи збільшення істотної участі у фінустанові.

Зазначається, що перелік власників істотної участі, які не мають права користуватися правом голосу та брати участь в управлінні небанківською фінансовою установою, перебуває на стадії формування.  

Закон і Бізнес