Закон і Бізнес


ВРП вимагає розслідувати втручання у діяльність судді ВС


28.10.2020 12:23
1996

Вища рада правосуддя внесе до Офісу Генерального прокурора подання про притягнення до відповідальності осіб, що допустили бездіяльність у розгляді повідомлення судді Верховного Суду щодо втручання у його діяльність заступника начальника Головного управління Національної поліції однієї з областей.


Про таке рішення повідомляється в результатах розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 83 від 27.10.2020, повідомляє «Закон і Бізнес».

Згідно рішення, Вища рада правосуддя вирішила внести до Офісу Генерального прокурора подання про виявлення та притягнення до встановленої законом відповідальності осіб, якими допущено бездіяльність щодо належного розгляду та вирішення у встановленому законом порядку повідомлення судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Василя Крата про втручання заступника начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області – начальника слідчого управління О.Панасюка  в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Також Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 12 березня 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №...492 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за повідомленням судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду В.Крата. 

Як зазначив В. Крат, витребування інформації щодо стадії розгляду справи безпосередньо у судді-доповідача у справі, розгляд якої не завершений, посадовою особою територіальних органів поліції, яка не є учасником справи, свідчить про позапроцесуальний спосіб отримання інформації про хід розгляду справи та порушення принципів самостійності та незалежності судді.

Закон і Бізнес