Закон і Бізнес


Коли в е-суд інтегрують реєстр адвокатів розповіли в НААУ


23.10.2020 09:55
2494

Єдиний реєстр адвокатів України інтегрують в Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему тільки тоді, коли ця система буде вдосконалена та якісно запрацює.


Про проблеми із якими найчастіше стикаються адвокати при роботі із ЄСІТС в інтерв’ю «ЗіБ» розповів голова комітету НААУ з питань електронного судочинства та кібербезпеки адвокатської діяльності Максим Сорока відповідаючи на запитання на якому етапі зараз перебуває процес імплементації особистого кабінету адвоката в систему.

Він нагадав, що нині триває активне тестування е-суду. НААУ планує інтеграцію своїх електронних серверів для спрощення доступу адвокатів до електронного судочинства. Наприклад, дасть змогу ідентифікувати фізичну особу як адвоката та відразу перевірити, чи не зупинені його повноваження.

М.Сорока зауважив, що той стан, в якому зараз перебуває ЄСІТС, не задовольняє багатьох адвокатів, бо вона часто працює з перебоями. Голова комітету назвав проблеми, які виникають найчастіше:

складнощі при реєстрації;

не всі суди приймають процесуальні документи;

деякі суди залишають позовні заяви без руху, зазначаючи, що документ не підписаний, хоча має місце електронний цифровий підпис;

не всі процесуальні документи відображаються в системі, у тому числі ті, що були додані учасниками процесу;

не завжди можна переглянути або завантажити документ у справі.

До того ж часто виникають інші помилки у функціонуванні системи внаслідок нестабільної роботи мережі. В таких випадках М.Сорока порадив користуватися функцією онлайн-допомоги на сторінці електронного кабінету. Проте зазначив, що це на завжди допомагає вирішити проблему.

Представник НААУ висловив надію, що перевірка системи в тестовому режимі найближчим часом виправить всі помилки. 

Повністю інтерв’ю читайте тут.

Закон і Бізнес