Закон і Бізнес


Один із судів Києва припинив відправляти кореспонденцію


21.10.2020 14:31
3816

Київський апеляційний суд припинив відправлення поштової кореспонденції та роз’яснив як отримати процесуальні документи.


Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київського апеляційного суду, передає «Закон і Бізнес».

Зазначається, що тимчасове припинення відправлення поштової кореспонденції пов’язане із недостатнім фінансуванням та відсутністю коштів для укладення договорів для закупівлі знаків поштової оплати та/або оплати послуг з пересилання поштової кореспонденції суду.

Отримати процесуальні документи, у тому числі виклики та повідомлення, можна:

електронною поштою (попередньо подавши заяву про такий спосіб отримання кореспонденції із зазначенням адреси своєї електронної пошти);

безпосередньо через відділ забезпечення розгляду звернень та надання інформації Київського апеляційного суду за адресою: м. Київ, вул. Солом’янська, 2А.

Отримати виклик та повідомлення про судове засідання можна також за допомогою sms-повідомлення. Для цього необхідно подати до суду Заяву на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, вказавши у ній номер мобільного телефону.

З метою забезпечення реалізації процесуальних прав учасників судового процесу у разі відсутності в матеріалах проваджень інформації про електронну пошту, номери засобів телефонного зв’язку, інформація про виклик у судове засідання, повідомлення про судове засідання та про ухвалені судові рішення у таких справах буде розміщуватись на офіційному вебсайті Київського апеляційного суду.

У разі звернення до суду із клопотаннями, заявами необхідно вказати номери телефонів, а також адресу електронної пошти.

Інформацію щодо стадій розгляду судових справ можна знайти на офіційному вебсайті Київського апеляційного суду у функціоналі «Пошук справ»на головній сторінці сайту, а список призначених до розгляду справ – у функціоналі «Графік засідань».

«Надсилання кореспонденції буде відновлено у разі надходження фінансування, про що буде повідомлено додатково», — говориться в повідомленні.

Як повідомляв «ЗіБ», суд у Кропивницькому припинив роботу через недофінансування,  представники органів судової влади Черкаської області піднімали проблему критичного недофінансування судів.

Закон і Бізнес