Закон і Бізнес


У школах пропонують заборонити смартфони та планшети — проект


20.10.2020 16:08
2757

Використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, під час навчання у школах пропонують заборонити.


Така ініціатива міститься в законопроекті  від 16.10.2020 №4226 «Про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету», текст якого з’явився на сайті Верховної Ради України, повідомляє «Закон і Бізнес».

Як йдеться у пояснювальній записці до документу,  мета проекту «допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж». Автор законодавчої ініціативи також вважає, що заборона у школах гаджетів з доступом до  мережі скоротить випадки інтернет-булінгу, а також «остаточно вирішить питання з крадіжками дорогих апаратів».

Виняток становитиме використання таких пристроїв в освітніх цілях та особами з особливими освітніми потребами.  

Проектом, водночас, пропонується, щоб  порядок користування мобільним зв'язком визначався  керівниками загальноосвітніх навчальних закладів за участю учнівського та батьківського та інших органів самоврядування.

Закон і Бізнес