Закон і Бізнес


Президент пояснив чому в Україні немає посадок


20.10.2020 12:17
2627

Кожна нарада глави держави із керівниками правоохоронних органів починається з запитання: «Весна прийшла, де посадки?», а також нагадуванням, що для цього створено всі умови.


Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді 20 жовтня 2020 року зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє «Закон і Бізнес».

Президент звинуватив керівництво правоохоронних органів у відсутності результатів у боротьбі з корупцією, зазначивши, що «у нас нульова толерантність до корупції, це підтверджують наші партнери в ЄС та США».

«Люди кажуть весна прийшла, де посадки? Але саме цими словами, та я починаю кожну нараду з керівниками наших всіх правоохоронних органів. Щоразу я нагадую їм, що створено всі умови», — сказав В.Зеленський.

Серед цих умов він назвав: повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, можливість конфіскації незаконних активів, повну оперативну незалежність НАБУ і САП, якої, за словами Президента, не було з 2015 року, старт роботи ВАКС та перезавантаження  НАЗК.

«Я не маю права втручатись у вашу роботу, але маю право дати їй оцінку. Оцінка незадовільна»,  — повідомив В.Зеленський. Також він зазначив,  йому байдуже скільки заради результату потрібно буде змінити керівників правоохоронних органів, міністрів, інших керівників.

Закон і Бізнес