Закон і Бізнес


Учорашній хліб


№42 (1496) 17.10—23.10.2020
2717

На Сицилії набула чинності заборона на роботу пекарень кожної першої і третьої неділі місяця. Хоча хліб можна буде купити в магазинах у будь-який день, випікати новий заборонено.


Таке рішення місцева влада ухвалила за ініціативою пекарів та інших працівників пекарень. За їхніми спостереженнями, попит на хліб у неділю на Сицилії порівняно невисокий. Як наслідок, багато булок залишаються нерозпроданими і в результаті черствіють. Тому влада вирішила, що краще буде, якщо пекарі могли б проводити неділі із сім’ями.

Пекарням-порушникам доведеться заплатити штраф — €400. Наразі такі обмеження діятимуть тільки до наступного літа, коли на Сицилію почнуть масово приїжджати туристи. Але заборону можуть продовжити і на літні місяці, якщо її вплив на покупців виявиться незначним.

Законодавче обмеження роботи у вихідні хочуть ввести не тільки на Сицилії. Так, в Італії триває обговорення заборони на роботу більшості магазинів у неділю. Цей захід підтримують християнські активісти, профспілки та власники приватних магазинів, проти виступають власники великих торговельних мереж.