Закон і Бізнес


Захисники-підривники


№42 (1496) 17.10—23.10.2020
1926

«Антикорупційники» пов’язали вибух на подвір’ї суду із запеклою боротьбою у справі, яку розглядають. Захист використав усі можливі методи впливу: скарги до прокурорів, заяви у ЗМІ, клопотання та відводи. А потім пролунав вибух.


Колегія суддів Вищого антикорупційного суду розглядає справу щодо завдання збитків компаніям, які виробляють енергію. Проте в цій справі нема жодної можливості просунутися вперед, адже адвокати завалюють служителів Феміди безглуздими клопотаннями та скаргами, заявляють відводи, іноді йдуть цілі години на розгляд цих клопотань.

Захисники так самовіддано поставилися до роботи, що під час засідань улаштовують балаган, голосно висловлюючи свої думки без дозволу. Також вони залюбки критикують вершителів правосуддя в ЗМІ.

Зокрема, вийшла стаття під назвою «Антикорупційний суд заклав юридичну міну під справу...». Сам обвинувачений, екс-депутат, також залюбки дає інтерв’ю. В одному з них від заявив, що суд не зацікавлений у встановленні істини. Адвокати регулярно звертаються до Офісу Генерального прокурора, вимагаючи внести до ЄРДР відомості щодо правопорушень, учинених суддями.

31 вересня ВАКС розглядав цю справу, а о 3-ій ночі 1 жовтня на місці, де голова суду паркує автомобіль, пролунав вибух. Колегія пов’язує цей вибух саме з тією справою, яку вона розглядає. Тож законники звернулися до голови Вищої ради правосуддя з повідомленням про втручання. Аналогічне повідомлення отримала Генпрокурор.