Закон і Бізнес


Справа на $80 000: адвокату та екс-прокурору оголошено підозру


15.10.2020 16:42
2853

Адвоката Ради адвокатів міста Києва та колишнього прокурора місцевої прокуратури м. Києва підозрюють в тому, що вони намагались одержати $80 000, натомість обіцяли «позитивну» експертизу і закриття кримінального провадження.


Адвокату та екс-прокурору оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, повідомило Державне бюро розслідувань, передає «Закон і Бізнес».   

За повідомленням ДБР,  адвокат Ради адвокатів міста Києва та колишній прокурор місцевої прокуратури м. Києва, діючи за попередньою змовою, знаючи про відкрите у слідчому відділі одного із районних управлінь ГУ Національній поліції України в м. Києві кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, вимагали у заявника $80 000.

Гроші вони вимагали  для себе, слідчих Національній поліції України, працівників експертної установи, Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора. За це обіцяли прийняття ними рішення за нібито «позитивне» проведення комплексної експертизи під час розслідування кримінального провадження та подальшого його закриття.

За повідомленням ДБА,  13 жовтня 2020 року, у ході проведення комплексу слідчих (розшукових) дій під час одержання  першої частини грошей —$20 000 — одного із фігурантів кримінального провадження, а саме адвоката Ради адвокатів міста Києва, було затримано в порядку статті 208 КПК України.

Проведено невідкладний обшук  в одному із районних слідчих управлінь ГУ Національній поліції України в м. Києві.

В ДБР поінформували також, що 13 жовтня 2020 року адвокату Ради адвокатів міста Києва та колишньому прокурору місцевої прокуратури м. Києва повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Вирішується питання про обрання стосовно фігурантів кримінального провадження запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Закон і Бізнес